Jak zrobić Cinnabun

przez | 19 listopada, 2022

Niezależnie od tego, czy jesteś nowicjuszem w kuchni, czy doświadczonym profesjonalistą, na pewno znajdziesz przepis na cinnabun, który będzie dla Ciebie odpowiedni. Ten łatwy do wykonania przepis sprawi, że każda domowa bułka cynamonowa będzie smakować jak prawdziwa. Jest łatwy do wykonania, niedrogi i będzie hitem wśród rodziny i przyjaciół.

Przepis

Niezależnie od tego, czy chcesz je zrobić dla siebie, czy dla gości, bestsellerowy przysmak Cinnabon jest obowiązkowy. Wystarczy kilka składników i brak wymyślnego sprzętu, aby w zaciszu własnego domu odtworzyć kultowe bułeczki z tej piekarni. A najlepsze jest to, że nie kosztują one fortuny, co czyni je idealnym przysmakiem do dzielenia się z rodziną.

Najważniejszą częścią tego procesu jest wybór odpowiednich składników. Chcesz, aby liczba kalorii była niska, ale nie chcesz, aby smak został rozcieńczony. Uważne obserwowanie temperatury ciasta pomoże Ci uniknąć nadmiernego pieczenia. Ogólnie rzecz biorąc, bułka, która ma 190 stopni Fahrenheita ma najlepszą konsystencję. Dobrym pomysłem jest użycie sondy z termometrem do natychmiastowego odczytu, aby sprawdzić temperaturę. Chcesz uniknąć niedopieczenia swojej kreacji, w przeciwnym razie skończysz z mięsistym bałaganem na rękach.

Będziesz również potrzebował kilku innych składników, takich jak cukier puder i serek śmietankowy. Możesz kupić te produkty w lokalnym supermarkecie lub zrobić je w domu z pomocą kilku gadżetów kuchennych i odrobiny tłuszczu łokcia. Ważne jest, aby zauważyć, że kiedy jesteś na to, możesz równie dobrze zrobić własny kremowy lukier serowy. Jest to znacznie lepszy sposób na kontrolowanie smaku, a także oznacza to, że będziesz miał pyszny domowy smakołyk za mniej pieniędzy niż zapłaciłbyś za gotowe rzeczy.

Będziesz chciał się upewnić, że masz odpowiednie składniki do przepisu, który robisz, lub inaczej zostaniesz z przerażającym szlamem cinnamon roll. Cinnabon używa prawdziwego masła i niearomatyzowanej nici dentystycznej, aby stworzyć swoje ciasto, ale możesz łatwo zastąpić je jednym z pozostałych składników. Będziesz także chciał się upewnić, że masz odpowiedniej wielkości pojemnik na ciasto. Nie chcesz skończyć ze zbyt wieloma bułeczkami lub skończysz z nadmiernym bałaganem. Jeśli obawiasz się bałaganu, możesz użyć plastikowej folii lub papieru pergaminowego do wyłożenia formy do pieczenia przed przeniesieniem bułeczek do piekarnika.

Najlepsze jest to, że możesz robić bułki etapami. Na przykład, możesz przygotować ciasto poprzedniego dnia, zostawić je w lodówce na noc, a rano upiec bułki. Jedynym minusem jest to, że będziesz musiał poczekać trochę dłużej na wyrośnięcie cynamonowych bułeczek. Jest to szczególnie prawdziwe, jeśli używasz zamrożonego ciasta, więc pamiętaj, aby ściśle przestrzegać wskazówek.

Najlepszą częścią robienia własnych cynamonowych bułeczek jest to, że możesz dostosować składniki do własnych upodobań. Możesz dodać odrobinę sosu karmelowego do swoich, lub spróbować zrobić je w inny sposób. Niezależnie od tego, co zrobisz, zostaniesz nagrodzony odpustowym przysmakiem, który sprawi, że wszyscy się uśmiechną.

Przechowuj je odpowiednio

Wkładanie do ust cynamonowych bułeczek to doświadczenie, za które zabiłby nawet doświadczony kucharz, ale jak zachować ich świeżość? Jedną z najlepszych metod jest umieszczenie ich w torbie do zamrażania i pozostawienie ich w temperaturze pokojowej na kilka godzin. Alternatywnie, można nawet wrzucić je do mikrofalówki na 20 do 30 sekund. Najskuteczniejszą opcją jest użycie dobrze izolowanego pojemnika, który ma blokady powietrzne. Jeśli jesteś na polowaniu na smaczną bułkę cynamonową, będziesz ciężko naciskany, aby pokonać smaki tego klasyka.

Strona internetowa i aplikacja mobilna Cinnabon zapewniają łatwy dostęp do informacji o zamówieniach, a wygodne jednogodzinne okno dostawy pozwala na szybką naprawę. Podpisane przez firmę cinnamon rolls mogą przetrwać w zamrażarce nawet dwa tygodnie, jeśli nie dłużej. Można je również kupić w lokalnych piekarniach i kawiarniach, a nie ma to jak dostawa do domu wspomnianego wcześniej morse’a. Możesz również dostać smaczne cynamonowe bułeczki w formie pierścienia, co jest również zabawną alternatywą dla tradycyjnych cinnabonów. Po nocy spędzonej poza domem możesz delektować się świeżo upieczonym ringiem w piżamie lub w pracy. Firma produkuje również wiele innych produktów spożywczych, od gofrów po burgery, a nawet sundaes. W najbliższym sklepie spożywczym znajdziesz również ciasteczka i ciasta sygnowane przez firmę. Posiadanie pod ręką kilku takich słodkich przysmaków to pewny sposób na to, by przyjaciele i rodzina poczuli się docenieni. Na stronie internetowej firmy znajduje się również przydatna sekcja z przepisami, dzięki czemu możesz przygotować własne cinnabon we własnej kuchni.

Spraw, by cynamonowe bułeczki z puszki smakowały jak Cinnabon

Niezależnie od tego, czy pieczesz partię domowych cynamonowych bułeczek, czy próbujesz sprawić, by cynamonowe bułeczki z puszki smakowały jak Cinnabon, istnieje kilka sztuczek, które pozwolą Ci uzyskać pożądane rezultaty. Cynamonowe bułeczki smakują świetnie, gdy są upieczone i oszronione, ale możesz też dodać do swojego przepisu dodatkową śmietanę i teksturę. Ten łatwy hack na cynamonowe bułeczki działa zarówno dla domowych, jak i kupionych w sklepie bułek.

Po pierwsze, porozmawiajmy o składnikach. Jeśli robisz własne cinnamon rolls, będziesz potrzebował trochę brązowego cukru, masła, cynamonu i wanilii. Możesz również dodać kilka jednostek mleka lub kremówki waniliowej do ciasta, aby uzyskać dodatkową wilgotność. Pomoże to również zapobiec wysychaniu cynamonowych bułeczek w piekarniku. Kremówka wsiąknie w ciasto podczas pieczenia.

Jeśli chcesz, aby Twoje cynamonowe bułeczki miały wyjątkowo bogaty smak, dodaj więcej masła. Możesz również dodać posiekane orzechy. Możesz nawet dodać do ciasta sos karmelowy. Dodatkowe masło i brązowy cukier sprawią, że Twoje cynamonowe bułeczki będą bardzo bogate i puszyste.

Kolejną wskazówką jest zrobienie domowego serka śmietankowego. Możesz łatwo zrobić serek śmietankowy w domu, mieszając kilka łyżek masła o temperaturze pokojowej, 3 łyżki cukru pudru i szczyptę wanilii. Do wymieszania składników możesz użyć miksera lub drewnianej łyżki. Nie musisz się martwić o konkretne pomiary, ale zrobienie gęstego lukru zajmuje trochę więcej czasu.

Jeśli chcesz, aby cinnamon rolls z puszki smakowały jak Cinnabon, możesz użyć połączenia ciężkiej śmietany i kremówki waniliowej. Upewnij się tylko, że pokryjesz dno patelni śmietaną przed dodaniem swoich bułeczek. Śmietana wsiąknie w ciasto, pomagając im upiec się ładnie i złociście. Możesz również użyć nadzienia z puszki, np. jabłkowego lub wiśniowego.

Możesz też zrobić cynamonowe bułeczki na wierzchu z sosem karmelowym lub opiekanymi orzechami. Jeśli zamierzasz użyć cynamonowych bułeczek z puszki, będziesz chciał je rozmrozić na blacie przez około godzinę. Po rozmrożeniu, możesz przykryć je folią na resztę czasu pieczenia. Następnie, po prostu piecz je przez kilka minut.

Na koniec upewnij się, że cinnamon rolls są upieczone do końca. Możesz użyć wykałaczki, aby sprawdzić, czy są gotowe. Jeśli nie są gotowe, włóż je z powrotem do piekarnika na kolejną minutę. W zależności od rodzaju użytych bułek, czas pieczenia może się różnić.

Możesz również zrobić własny lukier do bułeczek cynamonowych, mieszając cukier puder z masłem i serkiem śmietankowym. Jest to łatwy i pyszny sposób na udekorowanie cynamonowych bułeczek. Upewnij się tylko, że bułeczki ostygną przed dodaniem lukru. Możesz również posypać je spożywczą lawendą lub miodem.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *